70–års jubilant og fortsatt i jobb

Jostein har jobba i Max Fritid i 25 år. Nå blir han 70 år og pensjonisttilværelsen venter. Men helt slutt på jobb blir det ikke ennå.

- Det blir rart å slutte etter så mange år, sier Jostein Brakstad. Han har jobbet i ordremottaket hos Max Fritid siden han startet i 1996.  

- Jeg har fått et utrolig stort kontaktnett etter alle disse årene. Vi har forhandlere rundt om i hele landet og disse har jeg hatt tett kontakt med. Vi har blitt godt kjent etter mange messer og telefoner opp gjennom årene. Veldig kjekt å treffes når vi reiser rundt, vi er jo som en stor familie med felles interesser, forteller Jostein.

Takknemlig
I løpet av de 25 årene har han minimalt med sykedager, mindre enn en uke til sammen. Den spreke isfjordingen er takknemlig for den gode helsa.

- Jeg har jo vært aktiv og gått mye i fjellene opp gjennom årene. Det blir ikke så mange og lange turer lenger, men jeg er fortsatt frisk og aktiv. 

Høy arbeidsmoral
Han har trivdes godt i jobben og er opptatt av viktigheten av å yte og være lojal.

- Det å gjøre en så god jobb som mulig, og jobbe når man er på jobb er viktig. Det er en liten generasjonsforskjell der, tror jeg, denne holdningen er ikke like sterk hos de yngre. Jeg har alltid kalt en spade for en spade, og det kan det bli gnisninger av, smiler han. 

Verdsatt medarbeider

- Jeg har jobbet sammen med Jostein helt siden starten til Max Fritid i 1996. Han er en unik type som har jobbet med logistikk på lageret og vært kundekontakt. Jostein er et arbeidsjern og vi må nok ansette to for å erstatte han, smiler daglig leder i Max Fritid Nils Magne Dahle. 

Mange planer
Selv om det blir rart å slutte, har han nok å ta seg av når pensjonisttilværelsen starter.

- Samboeren min sluttet til jul i fjor. Vi har to hytter, ei i Elnesvågen og ei i Grødalen i Sunndal. Disse krever selvfølgelig vedlikehold, og så bruker vi de mye for å komme oss ut på tur. Det kommer til å bli mer av det framover.

Myk overgang
Men det blir ikke helt slutt på arbeid riktig ennå.

- Det blir nok en myk overgang, jeg skal være her et par dager i uka utover vinteren i en overgangsperiode. Det er nok greit å ikke kutte tvert av, sier han med et smil.