Full kontroll med lithiumbatterier

Fremtidens batteriteknologi er både lett og robust. Er du mye på farten og tilbringer fritiden på hjul, også i vinterhalvåret, er lithiumbatteri midt i blinken for deg.

Lithiumbatterier er pålitelige og finnes i dag i alt fra mobiltelefoner og lommekalkulatorer til pacemakere. Med lengre levetid enn de fleste andre batterier på markedet er lithiumbatterier et smart valg.

Avansert system

Det finnes mange typer lithiumbatterier. Skanbatt leverer batterier med et avansert innebygd system som sikrer maksimal levertid og sikkerhet for brukerne. Systemet, kalt BMS (kort for battery management system), beskytter mot kortslutning, overlading og for høy temperatur. I tillegg skrur det også av batteriet dersom noe uforutsett skulle skje.

Sammenlignet med vanlige blybatterier har lithiumbatterier dobbel kapasitet. Dette er rett og slett fordi lithium står høyt oppe i spenningsrekken. Spenningen kommer an på avstanden mellom den negative og positive elektroden i batteriet - stor avstand gir stor spenning. I tillegg, ettersom metallet har liten massetetthet, er det også lettere enn mange andre typer batterier.

For at batteriene skal ha lengst mulig holdbarhet, leverer Skanbatt batterier hvor cellene er skrudd sammen med solide forbindelser. Dette gjør at man slipper loddinger som ryker, dersom batteriet står plassert sånn at det er utsatt for vibrasjoner.

HEAT-funksjon

Batteriprodusenten Skanbatt, har lansert en ny serie lithiumbatteri med innebygget varmeelement - HEAT. Enkelt forklart betyr dette at batteriet har et element som tempererer battericellene og forebygger problemer med hurtiglading ved kaldere temperaturer. Dette gjør batteriene spesielt egnet til bruk i både bobiler, campingvogner, båt og hytte som også benyttes i vinterhalvåret.

Dersom man skulle ha behov for å lade i minusgrader, sørger BMS-systemet for at en del av energien vil forsyne batteriets battericeller med varme. Varmefolien bruker ellers ikke av batteriets kapasitet, men sikrer effektiv temperering av cellene. Så snart cellene er tempererte, hurtiglader batteriet på vanlig måte, helt automatisk. 

Litiumbatteri_heat.jpg

Integrert Bluetooth

I tillegg til varmefunksjon, leveres også flere av Skanbatts lithiumbatterier med integrert Bluetooth. Dette gjør at man enkelt kan følge med på batteriets status via en app på telefonen. Her får man blant annet informasjon om ladestatus, kapasitet, forbruk i ampere, antall ladesykluser og oversikt over batteriets generelle helsetilstand. I tillegg lager appen en hendelseslogg, som gjør det mulig å gå tilbake å se hendelser etter behov, dersom man er nysgjerrig på hendelser i batteriet.