Derfor bør du velge lithiumbatteri


Vektbegrensning er et reelt problem for de fleste når de skal på bobilferie. Heldigvis er det lett å kvitte seg med unødige kilo om du investerer i et lithiumbatteri. Ikke nok med at batteriet er lettere, det tar også mindre plass og har mer kapasitet enn et tradisjonelt blybatteri. 

Mange tenker at lithiumbatteri er en dyr investering, men tenker du langsiktig så er batteriene kostnadseffektive sammenlignet med blybatteri. Lithiumbatteri tåler mange ladesykluser og du kan utnytte 80-90 prosent av kapasiteten før lading. Skal du investere i et nytt batteri til bobilen din burde du derfor vurdere å kjøpe lithiumbatteri.


Mer strøm


Har du et lithiumbatteri og en DC-DC ladeomformer kan du legge fra deg strømkabelen hjemme og aldri våkne opp til en strømtom bobil igjen. Eller verre; et barn med tomt batteri på nettbrettet sitt. Tiden har endret seg og en familie bruker mer strøm nå enn før. Vi ser mer TV, du skal lade både mobil og kanskje et nettbrett eller to, håret skal fønes og kaffetrakteren brygger kaffe i ett sett. Sammenlignet med blybatteri kan du doble strømkapasiteten fra et lithiumbatteri og være trygg på at alle er fornøyde.

 


Kontakt våre forhandlere for mer informasjon om lithiumbatteri >>

 

Lithium er fremtidens batteriteknologi


Vår nyhet fra Sunwind, Heat Lithiumbatteri, er bygget opp av sylindriske LiFePo4 celler som er den mest stabile og sikre lithiumcellen. Batteriet har den nyeste teknologien med integrert batteristyringssystem (BMS) som ivaretar alle sikkerhetsaspekter for et lithiumbatteri. BMS-en overvåker temperatur, belastning inn og ut samt høy/lav spenning, og dersom verdiene overskride slår BMS-en av batteriet som en sikkerhet. Med integrert bluetooth har du også full kontroll. I appen, Sunwind LifePo4, kan du blant annet lese av batteriets spenning for å se hvor mange ampere som går inn og ut. Appen kan du laste ned fra App Store eller Google Play.


Les mer om Sunwind Heat Lithiumbatteri her >>

 

 


Batteri for kaldere dager


Med innebygd varmefolie er Sunwinds lithiumbatteri tilpasset lading i kuldegrader. Dersom celletemperaturen er for lav for lading, kobler batteriet automatisk inn varmefolien når det mottar strøm, da varmes batteriet først opp til 0°C. Har batteriet en celletemperatur på -15°C, bruker det 45 minutter på å oppnå rett temperatur før det er mottakelig for full ladestrøm.


Vi kan hjelpe deg om du lurer på noe om lithiumbatteri >>


Mye vekt å spare


Det er mye som skal pakkes med på bobilferie, møbler, fortelt og andre ting som gjør camping opplevelsen komplett skal ha sin plass. Sunwind Heath Lithiumbatteri veier 12 kg og har samme energikapasitet som to blybatteri på til sammen 60 kilo. Lithiumbatteri har helt klart en fordel når det kommer til å redusere vekt på bobilen, i tillegg til at batteriet tar mindre plass enn et tradisjonelt blybatteri. En annen fordel du burde tenke på når du skal kjøpe nytt batteri er at lithiumbatterier lades vesentlig raskere enn blybatterier - da er det mer tid til hygge på ferien!

 


Våre forhandlere er klare til å hjelpe deg med riktig valg av batteri >>