Dometic’s nye energibesparende, smarte klimaanlegg tilgjengelig i Europa

Stockholm, Sverige – 20. november 2023 Dometic ACC3100 RV takmonterte klimaanlegg sparer dyrebar energi ved å eliminere energitap med sitt patenterte varmegjenvinningssystem og en sensorstyrt dobbel vifte. Denne unike innovasjonen er nå tilgjengelig på det europeiske markedet, og sikrer riktig luftutveksling samtidig som kabin-temperaturen opprettholdes når som helst på året.

imagegoj4n.png
Å opprettholde atmosfæren inne i en bobil avhenger av mange faktorer, som temperatur, luftkvalitet, lufttrykk, fuktighet og klimaet utenfor. Er det sommer, vinter eller et sted midt i mellom?

87505e (1).jpg

Det nye, smarte takmonterte klimaanlegget for bobiler, Dometic ACC3100, ble laget med tanke på alle de nevnte faktorene og prioriterer energieffektivitet. ACC3100s patenterte varmegjenvinningsteknologi gjenbruker opptil 87% av den utvekslede luftens varme, og sikrer riktig luftutskiftning uten å miste varmeenergi. Den varme, brukte luften som trekkes ut av kabinen passerer en varme-gjenvinningsskive som lagrer varmeenergien og bruker den til å varme opp den innkommende friske luften. Om sommeren fungerer systemet I motsatt retning; den kjøler ned den innkommende friske luften for å avlaste AC-systemet.

 

87505c (1).jpg

 

En integrert sensor for brudd på organiske forbindelser (VOC) oppdager potensielle helserisikoer, for eksempel dårlig luftkvalitet på soverom, eller plastutslipp i nye kjøretøy. Den reagerer også på vond lukt, kjøkkendamp eller overdreven fuktighet. Så snart de programmerte grensene er overskredet, begynner ventilasjonssystemet automatisk å jobbe.

 

Riktig ventilasjon kan også være et problem mellom sesongene. En av de unike fordelene med ACC3100 ventilasjons-system er at det fungerer med alle vinduer og dører lukket. Satt i lagringsmodus garanterer Dometic ACC3100- systemet riktig ventilasjon, reduserer luftfuktigheten og reduserer i sin tur risikoen for muggdannelse. Alt dette fungerer helautomatisk, noe som betyr at det ikke er nødvendig å besøke kjøretøyet for å åpne dører og vinduer for ventilasjon. Kjøretøyet holdes i god stand til neste sesong starter. For maksimal brukervennlighet leveres ACC3100 med et multifunksjonelt kontrollpanel. Reisende kan velge mellom fire ventialsjonsmoduser: Automatisk, Boost, Sleep eller Storage. ACC3100 er også forberedt for tilkobling til premium-kontrollpanelet til Dometic kommende “Full Climate”-løsning. Dette smarte alt-i-ettsystemet vil kombinere oppvarming, klimaanlegg og ventilasjon for gi brukerne det beste ferieklimaet og enestående brukervennlighet. Dometic ACC3100 kan utstyres med en yelsesforsterker, som bidrar til å redusere engeritapet enda mer ved å stabilisere trykket mellom inne og ute.

FreshJet_Inventilate_No_Panels.png
Om Dometic

Dometic er en global markedsleder innen Mobile Livingbransjen. Millioner av mennesker over hele verden bruker Dometic-produkter utendørs, hjemme og profesjonelt. Vår motivasjon er å skape smarte, bærekraftige og pålitelige produkter med enestående design for en utendørs og mobil livsstil innen mat og drikke, klima, energi og kontroll og andre områder. Dometic sysselsetter omtrent 8500 personer over hele verden, hadde en nettoomsetning på SEK 29,8 milliarder (USD 3,0 milliarder) I 2022 og har hovedkontor i Stockholm, Sverige.