Hvordan vaske Bobilen/Caravan/Campingvogn

Mange bobileiere har en frykt for å ødelegge diverse overflater på bilen, samtidig som flere sliter med å få det helt rent. Er det grunn for frykt og bør det være så avansert?

Det syntes ikke vi. Ved å bruke vannbaserte produkter som er utviklet for å skånsomt vaske og beskytte overflaten vil vi ikke bare kunne vaske med trygghet, men også etterlate en overflatebehandling.

En ren bobil er bare halve vasken, vi må også beskytte den. Det betyr ikke at det krever mye mer tid eller hverken mange flere produkter. Det krever bare riktige produkter i riktig rekkefølge.

Vi skal nå ta deg gjennom en enkel vedlikeholdsvask som gir deg en ren overflate samt en beskyttet overflate.

1. Skumvask med skumkanon

Skumvask med skumkanon har tatt bilmiljøet med storm og brer seg innover caravan miljøet også. Hva er skumvask?

Ved skumvask bruker vi et skumprodukt som Gloss Factory Foam Wash som påføres med Gloss Factory Skumkanon. Skumkanonen kobles direkte på din høytrykkspyler og vi kan levere koblinger til de aller fleste høytrykkspylere på markedet.

Du bør tenke på skumvask som en forvaskbehandling eller forberedelse til håndvasketrinnet.

Skumvask skal fjerne alle de løse partiklene og mykne opp fast sittende smuss på overflaten som sevje, insekter og generell møkk. Dette gjør at neste vaskesteg blir mer skånsomt for overflaten.

Når vi skumvasker blander vi 1-3dl Gloss Factory Foam Wash 5L i beholderen til Gloss Factory Skum- kanonen. Deretter fyller vi resten av beholderen med vann. Dette gir mer enn nok skum til å vaske et helt kjøretøy.

Skummet påfører du nedenifra og opp til du har dekket alle overflater. La skummet virke i 3-5 minut- ter før du spyler av nedenifra og opp for å unngå helligdager.

OBS: Pass på at skummet ikke tørker på overflaten. Det kan være en fordel å vaske skyggesiden først og deretter snu bobilen.

Ved berøringsvask mener vi svampvask, vask med myk kost eller en vaskehanske av mikrofiber.

2. Berøringsvask

For å fjerne det vi kaller trafikkfilm må vi på med berøringsvask. Berøringsvask vil fjerne det siste smusset som sitter igjen på overflaten og den statiske trafikkfilmen som ikke går bort uansett hvor mye vi spyler.

Vi anbefaler å benytte en shampo som er skånsom og legger igjen en beskyttelse. Her anbefaler vi Gloss Factory Caravan- & Bilshampo eller Gloss Factory Wash & Wax.

Dette er såper som er skånsomme og legger igjen litt beskyttelse. Ved jevnlig bruk av f.eks Gloss Factory Caravan- & Bilshampo vil det legges igjen en lakkbeskyttelse slik at vi oppnår den effekten vi kjenner igjen fra teflon stekepanner – Skitt og smuss setter seg ikke like godt på overflaten.

Hell riktig mengde shampo i vaskebøtten og vask overflaten med f.eks Gloss Factory Sponge eller annen vaskeredskap du foretrekker. Skyll av underveis da det er viktig at heller ikke dette får tørke på overflaten.

3. Ekstra lakkforsegling med skumkanon

Etter steg 2 har du en ren bobil eller campingvogn, men vi ønsker likevel å legge et ekstra lag med beskyttelse. Hvordan løser vi det på raskest mulig måte når vi jobber med så store
overflater?
Jo, vi benytter oss av Gloss Factory Skumforsegling.

Gloss Factory Skumforsegling er en lakkforsegling som påføres med Gloss Factory Skumkanon. Bland 1-2dl med Skumforsegling i skumkanonen og fyll opp resten av beholderen med vann.

Mens overflaten er våt etter berøringsvask skummer du enkelt på Skumforsegling over hele bobilen, og deretter skyller rett av. Da vil du få 2-3 mnd lakkforsegling som gjør at sorte rennemerker, insekter og annet smuss blir enda enklere å få av. Samtidig gir det overflaten en UV-beskyttelse som gjør at lakken holder seg bedre.

4. Tørk bobilen etter vask

Vi anbefaler alltid å tørke etter vask. Ved å tørke godt etter vask vil bobilen holde seg ren lengre, vi minimerer sorte renner og kalkflekker etter vask.

Dette gjør vi enkelt med Gloss Factory Tørkehåndkle som er et stort og mykt mikrofiberhåndkle som trekker til seg enorme mengder med vann.

Tørk så godt du kan, sett deg tilbake og nyt en helt ren bobil eller campingvogn som er godt beskyttet og klar for mange nye mil langs veien.

Ekstra:
Hvordan fjerne sorte renner meste effektivt?

Sorte rennemerker er et gjennomgående problem i miljøet, men hvordan blir vi kvitt de enkelst mulig?

Vi har funnet ut at ved å bruke Gloss Factory APC og en myk kost som Gloss Factory Detailing Brus- hes vil vi enkelt kunne fjerne dette på en skånsom måte.

Spray litt APC inn i kosten eller direkte på de sorte rennende, kost lett over i sirkelbevegelser og spyl av eller tørk av med en fuktig klut.

Dette vil som oftest være mer enn nok for å fjerne de sorte rennende. Deretter anbefaler vi å legge en kjapp lakkforsegling som Gloss Factory Skumvask for å unngå at de sorte rennemerkene setter seg like godt før neste vask.

Tips: Gloss Factory APC kan også blandes ut slik at du kan benytte den til å rengjøre innvendig også. Rengjør tekstiler, benkeplater, pedaler, matter og andre overflater som trenger en vask.

Blandingsforhold for utvendig og innvendig vask står oppført på etiketten.