Markedets beste alarmsystem

Det norskproduserte alarmsystemet NX-5 tok caravanmarkedet med storm ved lansering i 2012. Nå har produsenten utviklet en ny og bedre utgave. Nye NX-10 er markedets mest avanserte gass- og sikkerhetsalarm, med en rekke nye funksjoner som sikrer verdier og gjør din campingopplevelse tryggere.

De fleste campingentusiaster vet hvor viktig det er å ha gode varslingssystemer for brann og gasslekkasjer. Norskproduserte NX-5 har derfor lenge vært en populær alarm for gass, innbrudd, bevegelse og ran i bobil og campingvogn. Nå er oppfølgeren fra Nortronix lansert - basert på et helt nytt konsept. 

 
- NX-10 er et komplett alarmsystem for gass og røyk, som består av et kontrollpanel, en hovedenhet og gass-sensorer. Man kan også utvide systemet med utvendige bevegelsessensorer og innvendig deteksjon med dørbrytere, temperatursensorer og lignende. Da utvider man til en komplett sikkerhetspakke, som ikke bare ivaretar gass og røyk, men også tyveri og sikkerhet. NX-10 er med andre ord en komplett sikkerhetsalarm for bobil og campingvogner, sier Marius Omslandseter, daglig leder i NX Buddy.
 
74543_b.jpg

Norskprodusert

Produksjonslokalene til Nortronix ligger like utenfor Stavern i Vestfold. Her konstrueres og produseres markedets mest teknisk avanserte alarm, skreddersydd for bobiler og campingvogner. Gründer, Ole Petter Lydhus og konen Jorunn kjøpte sin første bobil på 80-tallet og har vært på mange turer opp gjennom tiden. Men, Jorunn følte seg ikke alltid like trygg når de slo seg til ro for natta og var redd for både ran og gasslekasjer. Dermed ble ektemannen, som hadde bakgrunn innen elektronikk og produksjon, utfordret til å lage en alarm. I 1999 ble den første NX alarmen lansert som et kommersielt produkt.

 

Trådløst

Daglig leder i NX Buddy, Marius Omslandseter, forteller at den store forskjellen mellom forgjengeren NX-5 og nye NX-10 er at alle enhetene nå kommuniserer trådløst med hovedenheten, som er en GPS og en GSM-enhet. Selve sirenen har også blitt trådløs. Det eneste som fortsatt skal kobles opp med kabel er gassensoren ved gulvet. NX-10 og NX-Buddy får også en ny nettside og skyløsning. Gjennom NX Buddy kan brukerne styre alle produkter og tjenester fra sin egen smarttelefon eller nettbrett.
 

En buddy du kan stole på

Via nettløsningen www.nxbuddy.no kan man enkelt logge seg inn og se informasjon om temperatur i bobilen eller campingvognen, batterinivå, nivået i gassbeholderen, kjøretøyets GPS-posisjon og mye mer. Her kan man også sette opp en automatisk reisedagbok, finne nærmeste campingplass, samt kontakte og se andre NX Buddy brukere på kartet. Man kan også skru alarmen på og av via nettløsningen. En forutsetning er at mobiltelefonen eller nettbrettet du bruker har Apple iOS eller Android operativsystem. Dersom du, av helse eller sikkerhetsmessige årsaker ønsker å koble deg opp mot en internasjonal vaktstasjon er dette også mulig via den døgnåpne Buddy SOS-løsningen.