Vedlikehold

kampa-dometic-tent-l800.png

1. RENGJØRING AV FORTELT

Teltet ditt holder seg aller best om du sørger for at det holder seg rent, og bruker riktige produkt for å rengjøre det. Husk å alltid teste produktet på et lite område først.

imagecj6js.png
Art: 86246 - Awning & Tent Protector Impregnering 1 L

63261_b.png
Art: 63261 - Kit Repair Inflatable Dometic

 

2. VEDLIKEHOLD & BRUK

Et godt vedlikehold av ditt telt, sørger for at du kan nyte mange fine turer fremmover uten bekymring.

kampa-dometic-caravan-kite-l808.jpg

3. OPPBEVARING

Utenfor din campingsesong, vil riktig oppbevaring av teltet lønne seg.

  • Luft teltet godt etter bruk, og sørg for at det er helt tørt før du pakker det ned.

  • Oppbevares på et tørt sted med god ventilasjon. Det samme gjelder stenger.

  • Unngå at glidelåsene kommer i direkte kontakt med vinduene.

 

 

4. OPPLEVELSE AV KONDENS I TELTET

Kondens forveksles ofte med lekkasje. Materialet på teltet har et vanntett PU-belegg, som hindrer vann i å komme inn. Her kan det derfor under noen forhold oppstå kondens, om varm luft kommer i kontakt med en kjølig overflate.

  • Kondens kan oppstå av fuktighet i bakken, luften og været, varmeaperater, matlaging og regn.

  • Reduser sjansen for kondens i telt ved å unngå stigninger på vått underlag, og sørg for god ventilasjon.

  • Gjerne luft teltet i ny og ne. Luftgjennomstrømming redu- serer luftfuktigheten i teltet.

  • Bruk et ikke-pustende underlag som er tilpasset ditt fort- telt. Termotak vil også være behjelpelig mot kondens.

 

Stoffene i forteltet kan svekkes av langvarig eksponering for sollys. Stoffet i Kampa Dometic-forteltet er behandlet for å beskytte det mot UV-stråling. Ved normal feriebruk kommer forteltet ditt til å vare lenge, men hvis det står i sterk sol over lengre perioder kan det føre til falming og forringelse.

I slike tilfeller kan det være lurt å finne et sted som er så skyggefullt som mulig. Forringelse pga. UV-stråling dekkes ikke av garantien. Garanten dekker ikke fortelt som brukes på permanente eller delvis permanente steder, til utstillinger eller for kommersielle formål.

Teltene i PRO-serien er ett reisetelt hvor det anbefales at det blir brukt i 2-4 dager om gangen. Stoffet i PRO utgaven vil kunne falme hvis det blir brukt over lengre periode på grunn av UV-strålingen. Hvor lang tid det tar før teltet falmer er avhengig av solforholdene.

Teltene i All-Season serien er beregnet bruk over lengre periode som «fastligger telt». Stofftypen i All-Season teltene er produsert i ett materiale som er ett svært slitesterkt og som er konstruert for å tåle ekstreme værforhold. All-Season tåler betydelig mer UV-stråling enn PRO-utgaven før det begynner å falme.

Til alle telt anbefaler vi jevnlig vedlikehold av impregnering med UV-beskyttelse. Dette vil forsinke falmingen på teltet betydelig. Hvor ofte man bør impregnere teltet avhenger av bruken av teltet. Som ett minimum anbefaler vi 1-2 behandlinger pr sesong.

Solbleking vil alltid forekomme og kan ikke unngås på fortelt. Godt vedlikehold og plassering skyggefullt vil forsinke prosessen betydelig.