Campingtips for nybegynneren og veteranen

Flere enn før har fått øynene opp for ferieturer med bobil, vogn og van. Hva er viktig å ta med og tenke på både før og etter campingturen? Her er en samling av gode tips å ta med deg på turen.

 

image434z.png

 1. Luftfortelt

Riktig campingutstyr har stor betydning for hvordan turene oppleves. Camper du over lengre perioder og gjerne på samme sted, vil du ha et annerledes behov enn helgecamperen.

 • Helgecamperen: Skal du gå til innkjøp av et fortelt, er de luftfylte forteltene fra Dometic de mest valgte. Som helgecamper passer det ypperlig å investere i ett av våre telt med Pro-materiale. Disse teltene er raskt å ta opp og ned, og har et lettere materiale. Her har vi et mangfold av modeller i ulik bredde og høyde. (Les mer om materialet på Vedlikeholdtips). (Se alle luftteltene).

 

 • Langtidscamperen: Som langtidscamper vil de luftfylte forteltene med All-season materiale, være teltet for deg. Disse teltene tåler mer eksponering av sollys, vær og vind. (ref vedlikeholdstips). Kombinert med en god størrelse på teltet, vil dette øke komfortet på turen. Ace og Grande er våre største fortelt.

IMG_6398MattiBernitz2021.jpg

 1. Vekt

Jo lengre turer du reiser på, desto mer utstyr vil kunne være nødvendig. Vekt er derfor en viktig faktor, og noe å ta hensyn til ved kjøp av campingutstyr. Vi har et stort utvalg av dekketøy, møbler og mer, der lav vekt står sentralt.  

 

 1. Toalett

Reiser du med bobil eller campingvogn, er tømming av toalett et sentralt tema. Hvor er det lovlig å tømme, og hvilken sanitærvæske trenger jeg?

Kjemikaliene i tanken er giftig og skadelig for naturen, og det er derfor viktig at tanken kun tømmes på de offentlige og forskriftsmessig godkjente tømmeanleggene. De aller fleste offentlige tømmeplassene i Norge, tillater deg å tømme septiktanken som inneholder både grønn og blå sanitærvæske. De mest populære sanitærvæskene hos oss er Aqua Kem Green Sachets og Blue Sachets. Sanitærvæskene hindrer lukt og forenkler tømmingen da den løser opp avfall og dopapir. De grønne er de miljøvennlige alternativene, og i noen land er det kun tillatt med grønn.  

 

CARAVAN-SALON-2021-Moscatelli-s.r.l.-Image-caravan2021.2678954-51EIcZlvRAWfSxWY8dM8Pw-image.png

 1. Strøm

Det vanligste på campingplasser er å betale en fast døgnpris for strømmen du bruker. Da er det lurt å tenke på å ta med en egen strømkabel for oppkobling. Dette kabelsettet er en av våre mest valgte.

Skal du fricampe er det ingen mulighet for opplagt strøm. Solcellepanel og/eller brenselcelle vil da være et godt alternativ for deg. Vi har flere paneler, regulatorer og brenselceller i flere størrelser og kapasitet. 

 

IMG_6419MaxFritid2021MattiBernitz.jpg

 1. Mat

Grilling er for mange obligatorisk under campingferien. Mange ønsker å ta med gassgrillen på tur, andre tar med elektrisk eller kullgrill. Gassgrill er svært populært grunnet sin enkelhet. Vi har griller som går på mindre gassbokser som passer perfekt dersom du ønsker å ta med grillen litt utenfor campingvognen/bobilen din. Griller du hovedsakelig der du står, vil det være praktisk å kunne koble grillen på samme gassflaske som blir brukt i bilen din. Her slipper du å tenke på den ekstra gassboksen. Hva er størrelsesbehovet ditt til grill? Liten familie eller et større reisefølge? O-grill kommer i tre forskjellige størrelser. Å finne den riktige størrelsen på grillen sørger for at opplevelsen blir bedre, samtidig at den ikke skal ta større plass eller vekt enn nødvendig. 

 1. For utfluktene

Liker du å parkere bobilen/vognen for å dra på aldri så liten utflukt? Her vil vi anbefale deg å se tilgjengeligheten du har rundt deg. Gjør litt research på forhånd eller snakk med de lokale, så finner du kanskje en skjult perle. Vær forberedt på hvilken type tur du tenker å ta deg. Trenger du sykkel, og må ta med deg sykkelstativ?. Skal utflukten være over lengre tid, er det praktisk å ta med seg en gassbrenner for matlaging uten at det tar noe stor plass i sekken.

 

 1. Tv/Internett

Ikke alle steder har like god dekning, og heller ikke alle campingplasser tilbyr Wifi som strekker seg utover hele campingplassen. Kanskje du må ta en natt langs veien før du når hoved-destinasjonen? Da vil behovet for antenne eller parabol komme. Men likevel har ikke alle likt behov og ønske for tilgjengelighet. Strømmer du og ønsker kun tilgang til internett er High-Tec antennen et godt og rimelig alternativ. Mer populært er kombinasjonen med internett, DAB og TV-antenne.

 

Om TV-signal er det viktigste for deg, er parabol det beste alternativet. Med en parabol vil du ha større frihet på hvor du kan stå parkert og likevel oppnå signal, enten det er på fjellet eller utenlands. Se her for oversikt over dekning.

 

 1. Camping i utlandet

Mange velger å ta pedalen fatt og reise med bobilen eller vognen utenfor landets grenser. Det er mye å sette seg inn i før avreise, som lover, regler etc, men også hva du burde ta med for å få best mulig ut av turen. Tilgang til rent drikkevann er en av de viktigste tingene å ta for seg til enhver tid, og produktene fra BioCool kan hjelpe deg med en vannrenns som desinfiserer drikkevannstanken for bakterier og parasitter.

Aircondition er viktig for ventilasjonen og for å holde deg nedkjølt både i Norge, men du er spesielt avhengig om du reiser til varmere strøk. Og ønsker du tv-signal er det lurt med parabol, da ikke alle småbyene nedover Europa har tilgang til verken 4G eller 5G.

Large-T4200_Motorhome_01.jpg

 1. Barn på camping

Flere barnefamilier velger å bruke ferieturen på camping. Sørg for å inkludere barna mest mulig, og ta med aktiviteter som for eksempel sykkel og uteleker. Å gi barna gleden av å eie noe eget på turen, kan være ekstra stas. Dette kan for eksempel være sin helt egen campingstol. Når solen senker seg og kvelden kommer, kan det være lurt å ta med seg et bærbart batteri. Dette gir muligheten for ungene å høre på lydbøker og se på filmer uten at nettbrettet går tom for strøm.

 

 1. Forhandlere

Vi er så heldige å ha bobil-forhandlere rundt om i hele landet. Skulle du være så uheldig å glemme nødvendig campingutstyr eller få en ripe i markisen, er det godt veien til en forhandler ikke nødvendigvis er så lang. Se oversikten over våre forhandlere i landet.

 

Til slutt ønsker vi deg en riktig god tur!