Lad opp på campingtur

Campinglivet handler om frihet og gode opplevelser. La derfor ikke mangel på strøm bli et stressmoment. Med et solcellepanel som tar seg av batteriladingen kan du nyte campingtilværelsen fullt ut - uten å bli strømløs.

Om man ferierer med bobil eller campingvogn og ikke befinner seg på en campingplass med alle fasiliteter, kan mangel på strøm bli et problem. Da er solcellepanel en rimelig og god løsning. 

 

- I dag har folk flest med seg mange apparater som trenger lading, det betyr at strømbehovet på tur er mye større enn før. De fleste har med seg både mobil og diverse nettbrett, og er man en gjeng eller en familie på tur blir ladebehovet stort totalt sett, sier Nils Magne Dahle, daglig leder i Max Fritid. 

 

Max Fritid anbefaler derfor solcellepanel for å unngå strømmangel.

Vi selger mer og mer solcellepaneler. En grunn er nok at strømbehovet som nevnt er blitt større. I tillegg har solcellepanelene blitt mye bedre og rimeligere enn de var for bare noen år siden, forteller Dahle.

imageaias.png
Ønsker du, som de fleste andre, å holde kontakten med omverdenen selv om du er på tur, sørg for gode
lademuligheter til både telefon, nettbrett og tv. Nils Magne Dahle anbefaler solcellepanel til bobil og campingvogn.

Lag strøm på taket

Når man ikke er tilkoblet strøm, er det batteriene som driver viktige funksjoner som kjøleskap, radio, TV, varme, air condition, belysning og lignende. Batterier lades normalt fra bilens dynamo under kjøring, men når kjøretøyet ikke er i bruk - er det behov for lading fra andre kilder. Et solcellepanel overfører energien fra sollyset direkte til elektrisk strøm og lader opp batteriene.

 

På den måten har du billig strøm tilgjengelig på tur, selv om du ikke er koblet direkte til en annen strømkilde. Solcellepanel passer perfekt til de som ofte fricamper, eller for de som oppholder seg i områder hvor det ikke er tilgang til andre strømkilder.

imagelo9a.png
Å reise på campingtur er en god avkobling for både kropp og sjel. La derfor ikke mangel på strøm
bli et stressmoment. Et solcellepanel lader batteriene, og du kan nyte campingtilværelsen fullt ut.

Kvalitetsmerker

Max Fritid anbefaler solcellepaneler fra kvalitetsmerkene NDS, Sunwind og Moscatelli. 

 

Black Solar solcellepanel fra NDS fanger opp en større mengde av solenergi samtidig som at den tar mindre plass. En ny funksjon er egenskapene til cellene i panelet PERC CELLS som øker energikonverteringseffektivitetet ved å legge inn et passivert dielektrisk nivå på baksiden av cellen.

 

Sunwind har i senere tid kommet sterkt på markedet for solcellepanel, og har de siste par årene vært solid bestselger hos oss. Modellen Arpina kan tilbys med en Dou MPPT solcelleregulator. Denne modellen har ferdigmonterte braketter som er avrundet i fartsfestingen for å minimere luftmotstand, og er derfor spesialtilpasset for bruk til bobil og campingvogn.

image8xdbq.png
iManager kan kobles til alle typer solcellepanel, og fordeler strømmen fra panelet til de ulike batteriene.
Med iManager kan man selv bestemme hvilket batteri man ønsker å lade.

Produkt som fordeler strømmen

Forretningsutvikler hos Max Fritid, Kennet Meyer, forteller at de et genialt produkt som fordeler strømmen fra solcellepanelet til de ulike batteriene. - En bobil har som regel to batterier, ett forbruksbatteri og ett startbatteri. Forbruksbatteriet gir strøm til alle redskaper når bilen står i ro, mens startbatteriet starter bilmotoren og brukes under kjøring. 

 

- Med iManager fra NDS kan brukeren selv bestemme hvilket batteri man ønsker å lade, ved hjelp av solcellepanelet. På den måten kan man fordele strømmen etter behov. Man kan også velge å lade begge batteriene samtidig, påpeker Meyer. iManager kan kobles til alle solcellepaneler, og kan kjøpes separat eller sammen med et nytt panel. Når det ene batteriet er fulladet begynner iManager automatisk å lade det andre batteriet, og man trenger ikke være redd for at batteriene skal bli ødelagt.

imagevr4y.png
- Det er egentlig plassen på taket som er styrende for hvor stort panel man velger. Vi har faktisk
kunder som har satt flere solcellepaneler på taket, forteller Nils Magne Dahle.

Kom deg videre

Et oppladet forbruksbatteri lar deg lade ulike apparater, samt bruke andre elektriske funksjoner som normalt, selv om bilen står i ro. Og med et fulladet startbatteri slipper du å lure på om bobilen vil starte når du skal fortsette campingferden. På den måten har du full kontroll, og slipper kjedelige overraskelser. 

 

For optimal strømtilgang trenger man også gode og vedlikeholdte batterier. Max Fritid anbefaler bobilbatteriet fra Sunwind x Max Fritid. Lithiumbatteriet  har lang levetid, god lademottakelighet, heat funksjon og mer. Les mer om lithiumbatteri her.